Asiakastuki (Ma–Pe: 7–22):
+35 89 424 51 605
Ominaisuudet


Sivu 1 alkaen 8
*Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut. Suomi.
**Yli 90 % tilauksista toimitetaan asiakkaillemme annetussa toimitusajassa.

205 55 r16 - Auto Ympärivuotiset renkaat

Suosittu rengaskoko 205 55 r16 ympärivuotisena

205 55 r16 ympärivuotiset renkaat löydät monelta valmistajalta. 205 55 r16 on yksi yleisimpiä rengaskokoja autoissa. Tämä numerojen ja kirjainten yhdistelmä on se tieto, mitä tarvitset hankkiessasi uusia renkaita autoosi. Tämän tiedon löydät autosi rekisteriotteesta tai voit myös useimmiten saada sen selville renkaita jälleenmyyvän yrityksen sivulta vain syöttämällä autosi rekisterinumeron yrityksen verkkosivulle. Mitä rengaskoko sitten autostasi kertoo? Ensimmäinen numero (205) kertoo renkaan leveyden milleinä. Seuraava numero taas (55) on renkaan korkeus suhteessa sen leveyteen. Koossa 205 55 r16 korkeus on siis 55 prosenttia renkaan leveydestä.

Auton omistaja, joka arvostaa autoilussaan urheilullista ulkonäköä ja nopeaa ohjattavuutta voi valita autonsa renkaaksi niin sanotun matalaprofiilisen renkaan. Tällöin hän voi hankkia renkaan, jonka korkeuden suhde leveyteen on pienempi. Esimerkiksi rengasta 205 55 r16 matalaprofiilisempi rengas on tunnistettavissa siitä, että numero 55 pienenee. Korkeaprofiilisempi rengas, jossa renkaan korkeus suhteessa sen leveyteen taas vaikuttaa ajomukavuuteen, joten jos ajomukavuus on urheilullisuutta tärkeämpi, kannattaa valita korkeaprofiilisempi rengas. Leveä ja matalaprofiilinen rengas on myös yleensä ostettaessa hieman kalliimpi. Rengas myös kuluu profiilinsa vuoksi nopeammin. Matalaprofiilisilla renkailla on myös taipumus lähteä helpommin vetelemään urissa tai päätyä vesiliirtoon kuin kapeammalla ja korkeaprofiilisemmalla vaihtoehdolla. Tämä on erityisen tärkeää ottaa huomioon joka sään renkaita hankittaessa

Renkaan nimessä kirjain R tarkoittaa vyörengasta, joita lähes kaikki nykyään myytävät henkilöautojen käyttöön tarkoitetut renkaat ovat tänä päivänä. Tätä R-kirjainta seuraava numero taas kertoo vanteen halkaisijan tuumina. Tällä rengasmerkinnällä varustetussa autossa on siis 16-tuumaiset vanteet. Näillä tiedoilla pystyt nyt vertailemaan erilaisia tarjolla olevia renkaita ja vanteita ja valita mieleisesi perustuen käyttötarkoitukseen, mieltymyksiisi ja käytössäsi olevaan budjettiin. Edullisimmat kesärenkaat ja talvirenkaat löydät sivustoltamme Tirendo.fi. Etsitpä sitten uusia vanteita, lumiketjuja, jarruja, öljyjä tai vaikka ympärivuotisia renkaita, on nopein tie edullisiin kauppoihin ja nopeaan toimitukseen vierailu meidän verkkokaupassamme.


Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK