Kesärenkaat

Kesärenkaat saat meiltä!


Suomen laissa määrätään kesärenkaiden kulutuspinnan pääurille vähimmäissyvyydeksi 1,6 milliä, mutta rengasalan ammattilaiset peräänkuuluttavat, että 3 milliä on suositeltava vähimmäissyvyys. Kun renkaan urien syvyys vähentyy auton jarrutusmatka kasvaa merkittävästi sekä lisää riskiä joutua vesiliirtoon märällä tienpinnalla ajaessa. Paras keino selvittää omien renkaiden urien syvyys on ottaa 2€ kolikko ja asettaa se renkaan pääuraan, kun kolikko on asetettu pääuraan voidaan tarkastella, että peittyykö kolikon hopeinen reunus vai ei. Jos reunus peittyy voit todeta, että renkaalla on vielä turvallinen määrä kulutuspintaa urissaan. Jos reunus ei peity on aika ostaa uudet kesärenkaat osoitteesta Tirendo.fi.


Kuivalla tienpinnalla ajaessa kesärenkaat tekevät tehtävänsä Suomen keväisillä kuin syksyisilläkin säillä. Kesärenkaiden urien syvyyden tulisi olla uusissa renkaissa kahdeksasta yhdeksään milliä. Lain määrittämä minimi on 1,6 milliä. Renkaiden kulumista on vaivatonta seurata renkaiden omista kulutusmittareista, jotka näyttävät, kun urien syvyys on laskenut kahteen milliin. Uudet kesärenkaat tulevat hankintalistalle jo ennen kuin vanhat ovat kuluneet loppuun. Renkaista, joissa urien syvyys on liian matala saa sakot, joten olisi hyvä, että tallissa odottaisi uudet renkaat, jotka voidaan vaihtaa alle ennen kuin nykyiset ovat kuluneet niin sanotuiksi ”sakkorenkaiksi”. Kesärenkaiden kuluminen tapahtuu paljon nopeammin kuin talvirenkaiden. Joissain tapauksissa kesärenkaissa saattaa olla vielä kulumispintaa, mutta kumi on vanhentunut, jolloin myös pitäisi ostaa uudet renkaat. Renkaiden kumi on materiaalia, joka menee ajan saatossa pilalle eli mitä vanhemmaksi rengas tulee sitä heikompaa tulee myös kumista.


Kuinka valitsen kesärenkaat?


Kesärenkaita valitessa tulee kiinnittää erityistä huomiota renkaan uriin. Renkaiden urilla on suuri vaikutus vesiliirron riskiin, pitoon asfaltilla kylmällä ja kuumalla säällä sekä ajettavuuteen tienpinnoilla, joihin on muodostunut syvät renkaan urat. Myös renkaan polttoainetaloudellisuuteen tulee kiinnittää huomiota. Renkaan polttoainetaloudellisuuden saa ilmi tutkimalla renkaan tuoteselostusta. Polttoainetaloudelliset renkaat luonnollisesti säästävät luontoa sekä rahaa. Renkaita valitessa tulee myös miettiä minkälaisen ajoon rengas tulee ja missä. Esimerkiksi pitkiä matkoja ajavat autokuskit tarvitsevat erilaiset renkaat kuin ne autoilijat, joiden ajelu painottuu pääosin lähikaupassa pyörähtämiseen. Kesärenkaiden kumiseos on suunniteltu kesäajalle, joka tarkoittaa sitä, että kumiseos kovettuu, kun se joutuu kylmän kanssa tekemisiin. Pidä siis huolta, että säilytät kesärenkaasi lämpimässä talven ajan, jottet joudu ostamaan uutta kesärengassarjaa vain sen takia että hyvät ja halvat kesärenkaat ovat päässeet kovettumaan talven aikana.


Nopeusluokat


Kuten varmasti olet huomannut renkailla on jokaisella oma nopeusluokkansa. Kun ostat renkaita selvitä oman autosi huippunopeus ja valitse renkaan nopeusluokka sen mukaan. Esimerkiksi, jos autosi huippunopeus on 155 km/h voit turvallisesti valita renkaan, jonka nopeusluokka on R eli 170 km/h. Suurten nopeusluokkien renkaat ovat huomattavasti kalliimmat, kuin matalampien nopeusluokkien, joten niitä kannattaa hitaisiin autoihin ostaa riittävän harkinnan jälkeen.

Uutiskirje

Tilaa nyt uutiskirjeemme ja saat aina uusimmat uutiset ja parhaat tarjoukset suoraan sähköpostiisi.