Asiakastuki (Ma–Pe: 7–22):
+35 89 424 51 605
Ominaisuudet


Sivu 1 alkaen 11
*Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut. Suomi.
**Yli 90 % tilauksista toimitetaan asiakkaillemme annetussa toimitusajassa.

215 75 r16 - Pakettiauto renkaat

215/75r16c-renkaat pakettiautoihin

215/75r16c-renkaat on suunniteltu pakettiautoihin ja minibusseihin, sekä muihin ajoneuvoihin, jotka vaativat vahvistetun kantokyvyn. Rengasmerkintöjen tulkinta voi joskus olla haastavaa, joten alta löydät Tirendon selvennykset rengasmerkintöihin.

Renkaan leveys – 215

Renkaan leveys kerrotaan millimetreinä, ja se kuvaa nimensä mukaisesti renkaan leveyttä toisesta ulkoreunasta toiseen. Leveys on esimerkiksi 215/75r16c-renkaissa siis merkintöjen mukaisesti 215mm. Leveämmät renkaat tarjoavat perinteisesti aavistuksen vakaammat ja tasapainoisemmat ajo-ominaisuudet, mutta kapeampien renkaiden etuna on alhaisempi vierintävastus ja parempi polttoaine-ekologisuus.

Renkaan korkeus – 75

Renkaan korkeus ilmoitetaan rengasmerkinnöissä korkeuden ja leveyden välisenä suhteena. Näin kaikenkokoisten renkaiden korkeutta voi suoraan verrata keskenään. Korkeudesta puhutaan myös renkaan profiilina. 215/75r16c-renkaissa renkaan korkeus on siis 75 prosenttia renkaan leveydestä. Renkaan korkeus vaikuttaa lähinnä renkaan ajotuntumaan. Korkeammissa renkaissa on pehmeämpi ajotuntuma, ja matalammat renkaat sopivat urheilullisemmasta ajotuntumasta nauttiville kuljettajille.

Renkaan tyyppi – R

Renkaan tyyppi, R, viittaa tavanomaiseen vyörengastyyppiin. Lähes kaikissa nykyrenkaissa on R-merkintä, joten sen löytyminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Renkaan vannekoko – 16

Renkaan vannekoko kertoo, minkä kokoinen vanne renkaaseen sopii. 215/75r16c-renkaissa vannekoon merkintä on 16, joten niihin sopii 16-tuumaiset vanteet. Muun kokoiset vanteet eivät sovi.

Kantokyky - C

Pakettiautot vaativat erityisvahvat renkaat, jotka kestävät painavampaa kuormaa normaaleja henkilöauton renkaita paremmin. Kantoluokan C omaavat renkaat soveltuvat pakettiautoihin, ja niitä on käytettävä, jos kuorma ylittää tavallisten renkaiden kantokyvyn.

Oikean kokoisen renkaan valinta

Pakettiautot vaativat C-kantoluokan renkaat turvalliseen ajoon. Autosi rekisteriotteesta löydät muut vaaditut renkaan mitat, kuten sallitut renkaan leveyden ja korkeuden merkinnät. Autosi ohjekirjasta löydät lisäksi auton valmistajan suositukset rengaskokoon ja -tyyppiin liittyen.


Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK