/

205 60 r13 - Auto Ympärivuotiset renkaat

Ikävä kyllä hakusi ei tuottanut tuloksia. Vaihda hakukriteerejä löytääksesi tuotteita.  You can search by car model

205 60 r13 -renkaat

Oikean kokoisen renkaan ostaminen on tärkeää, sillä muuten auto ei mene katsastuksesta läpi, tai pahimmassa tapauksessa rengas ei edes sovi autoon. Tirendon vinkeillä opit kuitenkin tulkitsemaan rengasmerkintöjä oikein joka kerta! Alta löydät koonnin 205 60 r13 -renkaiden tiedoista.

Renkaan leveys – 205

Renkaan leveys on ensimmäinen rengasmerkinnöissä lueteltu tieto, ja se kertoo kuluttajalle tietoa paitsi renkaan leveydestä, myös sen ajo-ominaisuuksista. Millimetreinä ilmoitettu renkaan leveys on tässä tapauksessa 205mm. Kyseessä on vannekokoon nähden melko leveä rengas, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa tasapainoisen ajokokemuksen ja hyvän pidon. Kapeamman renkaan etuna puolestaan olisi hiljaisempi rengasmelu sekä parempi polttoaine-ekologisuus.

Renkaan korkeus – 60

Renkaan korkeus vaikuttaa ennen kaikkea renkaan ajotuntumaan, ja korkeampi rengas sopii kuljettajille, jotka arvostavat pehmeämpää ajotuntumaa. Matalamman korkeuden omaava rengas puolestaan takaa tarkemman ajotuntuman, ja sopii paremmin urheilullisesta ajosta pitäville kuluttajille. Korkeus ilmoitetaan millimetrien sijasta korkeuden ja leveyden välisenä suhteena, ja 205 60 r13 -renkaiden kohdalla tuo suhdeluku on 60.

Renkaan tyyppi – R

Renkaan tyyppi kertoo kuluttajalle, onko rengas tavanomainen vyörengastyyppi (R), vai kenties jokin muu rengastyyppi. Vyörengastyyppi on ylivoimaisesti suosituin henkilöautojen rengastyyppi, ja muihin rengastyyppeihin voi törmätä lähinnä työkoneissa.

Renkaan vannekoko – 13

Vannekoko kertoo tietoa renkaan koosta ylipäätänsä sekä ilmaisee luonnollisesti, minkä kokoinen vanne renkaaseen tulisi ostaa. Vannekoko on ilmoitettu tuumina sekä renkaassa että vanteessa, joten oikean vanteen ostaminen on erittäin helppoa.

M+S-merkintä

Osasta renkaita löytyy M+S-merkintä, joka tarkoittaa käytännössä, että rengas on virallinen talvirengas. Merkintä on kuitenkin sikäli huono, että samalla merkinnällä merkitään myös ympärivuotisia renkaita. Kaikilla M+S-merkinnällä varustetuilla autoilla voi kuitenkin ajaa Suomessa talvirengaspakon aikana.

Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
^