Asiakastuki (Ma–Pe: 7–22):
+35 89 424 51 605
Ominaisuudet


Sivu 1 alkaen 1
*Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut. Suomi.
**Yli 90 % tilauksista toimitetaan asiakkaillemme annetussa toimitusajassa.

265 70 r16 - Auto renkaat

265/70r16-renkaat

Oikean kokoisten renkaiden osto hoituu kätevästi vertailemalla auton rekisteriotteen ja renkaan rengasmerkintöjen yhteensopivuutta. Rengasmerkinnöistä selviää koon lisäksi paljon muutakin, sillä kokotiedoista voidaan päätellä myös renkaiden ajo-ominaisuuksia ja sitä, kenelle renkaat sopivat. Pienen taustatiedon avulla rengasmerkintöjen tulkitseminen on helppoa, ja koodisarjan takaa paljastuu paljon tietoa.

Renkaan leveys – 265

Renkaan leveys löytyy rengasmerkinnöistä kätevästi heti ensimmäisenä, ja se onkin yksi tärkeimmistä ajo-ominaisuuksien määrittelijöistä. Eri rengasmerkkien ja -mallien pintakuviointi ja muut ominaisuudet muuttavat renkaiden ominaisuuksia runsaastikin, mutta pääsääntöisesti kapeat renkaat sopivat matka-ajoon pienen vierintävastuksensa ja alhaisemman polttoaineenkulutuksensa ansiosta leveiden renkaiden sopiessa tarkkuutta vaativaan urheilulliseen ajoon. 265/70r16-kesärenkaiden leveys on rengasmerkintöjen mukaisesti 265mm.

Renkaan korkeus – 55

Renkaan korkeus on leveyden ohella myös tärkeä ajo-ominaisuuksien ja etenkin ajotuntuman määrittelijä. Korkeampien renkaiden parempi iskunvastaanottokyky edesauttaa pehmeää ja sulavaa ajotuntumaa, jossa pääpaino on ennen kaikkea ajomukavuudessa. Matalammat renkaat puolestaan tarjoavat korkeampia renkaita tarkemman ja kovemman ajotuntuman, joka sopii erinomaisesti urheilulliseen ajoon. Tarkan ajotuntuman ansiosta renkaat reagoivat ohjauspyörän liikkeisiin millintarkasti tarjoten etua etenkin tiukoissa käännöksissä. Renkaan korkeutta ei ilmoiteta suoraan millimetreinä vaan korkeuden ja leveyden välisenä suhteena. 265/70r16-kesärenkaiden korkeuden ja leveyden suhdeluku on siis 55.

Renkaan tyyppi – R

Tavanomainen vyörengastyyppi kantaa lyhennettä R, joka tulee englannin kielen sanasta radial. Rengastyypin kohdalla harvoin törmää poikkeuksiin, sillä lähes kaikki henkilöauton renkaat ovat nykyään samaa vyörengastyyppiä.

Renkaan vannekoko – 17

Renkaan vannekoko kertoo ostajalle, minkä kokoinen vanne renkaaseen sopii. Vannekoko ilmoitetaan suoraan tuumina, joten oikean kokoisten vanteiden osto käy sen avulla käden käänteessä. Tirendosta voit ostaa renkaat ja vanteet myös samassa paketissa, jolloin hoidamme vannekoon ja vanteen tuumakoon vertailun puolestasi!


Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK