Asiakastuki (Ma–Pe: 7–22):
+35 89 424 51 605
Ominaisuudet


50,10 €
Ilmainen toimitus*
3 - 5 arkipäivän toimitusaika**
saatavilla
Sivu 1 alkaen 34
*Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut. Suomi.
**Yli 90 % tilauksista toimitetaan asiakkaillemme annetussa toimitusajassa.

205 60 r16 - Auto renkaat

205/60r16

Rengasmerkintöjen tulkinta ja oikean rengaskoon valinta voi joskus tuntua vaikealta tehtävältä. Epäselviltä ja sekavilta vaikuttavat rengasmerkinnät selkiytyvät kuitenkin nopeasti, kunhan tietää merkintöjen perusasiat. Haluamme auttaa tässä tehtävässä, ja selvennämme alla 205/60r16-koon renkaiden tietoja, jotta osaat ostaa oikean kokoiset renkaat autosi rekisteriotteen perusteella, ja tiedät miten eri kokoiset renkaan vaikuttavat ajokokemukseen.

Renkaan leveys – 205

Ensimmäinen kokomitoissa esitetyistä luvuista on renkaiden leveyden mitta. Leveys mitataan yksinkertaisesti renkaan toisesta ulkoreunasta toiseen, ja se ilmoitetaan millimetreinä. Renkaan leveys vaikuttaa esimerkiksi renkaan vierintävastukseen ja tasapainoisuuteen. Kapeammat renkaat tarjoavat pienemmän vierintävastuksen myötä esimerkiksi paremman polttoaine-ekologisuuden, mutta ne eivät ole yhtä tasapainoiset ja stabiilit kuin leveämmät renkaat. Renkaiden leveyttä on hyvä miettiä, mutta kannattaa pitää mielessä, että renkaiden leveyden kasvaessa todella isoihin mittoihin, sen vaikutukset tasapainoisuuteen pienenevät.

Renkaan profiili – 60

Renkaan profiili tai korkeus viittaa renkaan korkeuden ja leveyden väliseen suhteeseen. Profiili ilmoitetaan prosentteina, eli esimerkiksi 205/60r16-renkaiden tapauksessa renkaan korkeus on 60 % renkaan leveydestä. Korkeammat renkaat sopivat tyypillisesti paremmin pehmeää ja sulavaa ajomukavuutta arvostaville kuljettajille matalien sopiessa urheilullisemmasta ja kovemmasta ajotuntumasta pitäville. Matalamman profiilin renkaita käytetäänkin esimerkiksi urheiluautoissa korkeampien ollessa yleisempiä henkilöautoissa ja maastureissa.

Renkaan tyyppi – R

R tulee englanninkielen sanasta radial, mikä viittaa vyörengastyyppiseen renkaaseen. Henkilöauton renkaat ovat lähes poikkeuksetta vyörengastyyppisiä, mutta esimerkiksi vanhemmissa renkaissa voi vielä törmätä muihinkin rengastyyppeihin.

Renkaan vannekoko – 16

Renkaan vannekoko on ainut yhteinen mitta vanteen kanssa. Se määrittelee, sopiiko vanne ja rengas yhteen. 205/60r16 renkaiden vannekoko on 16 tuumaa, mikä tarkoittaa, että renkaisiin on valittava 16-tuumaiset vanteet. Muun kokoiset vanteet eivät yksinkertaisesti sovi renkaisiin.


Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK