Asiakastuki (Ma–Pe: 7–22):
+35 89 424 51 605
Ominaisuudet


Sivu 1 alkaen 1
*Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut. Suomi.
**Yli 90 % tilauksista toimitetaan asiakkaillemme annetussa toimitusajassa.

195 70 r15 - Auto renkaat

195/70r15

Renkaat tulisi aina ostaa rekisteriotteessa määriteltyjen rengaskokojen mukaan. Rengasmerkintöjen tulkitseminen voi kuitenkin olla vaikeaa, etenkin, jos kyseessä on uudempi auton omistaja. Todellisuudessa rengasmerkinnät ovat todella yksinkertaisia, ja niiden koodikielimäisen ulkoasun takaa paljastuu neljä tärkeää tietoa, jotka selvitämme seuraavaksi.

Renkaan leveys – 195

Renkaan leveys on ensimmäinen ilmoitettava luku, ja 195/70r15-kesärenkaiden kohdalla leveys on siis 195mm. Leveys vaikuttaa merkittävästi renkaiden vierintävastukseen ja tiettyyn pisteeseen asti myös renkaiden tasapainoisuuteen. Kapeammat renkaat ovat siis polttoainetaloudellisemmat ja hiljaisemmat, mutta leveämmät renkaat ovat tasapainoisemmat ja saattavat myös pitää hieman paremmin rengastyypistä riippuen.

Renkaan korkeus – 70

Renkaan korkeutta ei ilmoiteta leveyden tapaan suoraan millimetreinä vaan korkeuden ja leveyden välisenä suhteena. Luku ilmoitetaan suhteena, sillä tällöin kahden eri koon renkaan korkeutta on helpompi verrata keskenään. 195/70r15-kesärenkaiden korkeus on siis rengasmerkintöjen mukaisesti 70 prosenttia renkaiden leveydestä, eli 0,70x195mm. Renkaan korkeus vaikuttaa eniten renkaan ajotuntumaan, ja myös hieman ajo-ominaisuuksiin. Korkeammissa renkaissa on parempi iskunvastaanottokyky, joten ajo on pehmeämpää ja sulavampaa. Matalammat renkaat puolestaan sopivat urheilullisesta ajotuntumasta ja tarkasta ajettavuudesta pitäville.

Renkaan tyyppi – R

Renkaan tyyppi, R, viittaa siihen, että renkaat ovat tavanomaista vyörengastyyppiä. Lyhenne R tulee englanninkielen sanasta radial. Nykypäivänä lähes kaikki renkaat ovat samaa tyyppiä, joten tällä saralla harvoin tapaa poikkeuksia.

Renkaan vannekoko – 15

Vannekoko on renkaan ja vanteen väliltä löytyvä yhteys. Renkaan vannekoon ja itse vanteen tuumakoon on vastattava toisiaan, jotta vanne ja rengas sopii yhteen. Vertailu on helppoa, sillä luku ilmoitetaan suoraan tuumina sekä renkaissa että vanteissa. 195/70r15-kesärenkaisiin ja muihin 15-vannekoon omaaviin renkaisiin sopii siis 15-tuumaiset vanteet.


Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK