Asiakastuki (Ma–Pe: 7–22):
+35 89 424 51 605
Ominaisuudet


Sivu 1 alkaen 1
*Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut. Suomi.
**Yli 90 % tilauksista toimitetaan asiakkaillemme annetussa toimitusajassa.

195 65 r16 - Auto renkaat

195/65r16-renkaat

Renkaat tulisi aina ostaa auton rekisteriotteesta löytyvien sallittujen rengaskokojen mukaan. Monille, etenkin ensimmäistä kertaa renkaita ostaville, koodikieleltä näyttävien rengasmerkintöjen tulkitseminen voi kuitenkin tuntua ylitsepääsemättömän vaikealta. Pienen taustatiedon avulla merkinnät ovat kuitenkin selkeät, ja kuka tahansa pystyy tulkitsemaan niistä tarvittavat kokotiedot. Alta löydät koonnin 195/65r16-renkaiden merkinnöistä.

Renkaan leveys – 195

Renkaan leveys mitataan renkaan toisesta ulkoreunasta toiseen, ja mitta ilmoitetaan suoraan millimetreinä. Mitat kulkevat yleensä 5mm inkrementeissä, joten eri renkaiden leveyksissä voi samankin leveysluokan sisällä olla pientä vaihtelua. Kapeammat renkaat sopivat kuljettajille, jotka arvostavat alhaista polttoaineen kulutusta ja hiljaista rengasmeteliä. Leveämmät renkaat puolestaan tarjoavat paremman suorituskyvyn esimerkiksi kaarreajoon ja muuhun tasapainoisuutta vaativaan ajoon. 195/65r16-kesärenkaiden leveys on siis 195mm.

Renkaan korkeus – 60

Renkaan korkeus ilmaistaan renkaan korkeuden ja renkaan leveyden välisenä suhteena. Suhdeilmaisun ansiosta erikokoistenkin renkaiden vertailu käy kätevästi suoraan. Myös profiiliksi kutsuttava merkintä vaikuttaa etenkin ajotuntumaan. Korkeammissa renkaissa on parempi iskunvastaanottokyky, joten ne sopivat mukavuushaluisille kuljettajille. Toisaalta matalampien renkaiden etuna on tarkempi ajotuntuma ja paremmat edellytykset urheilulliseen ajoon. 195/65r16-kesärenkaiden korkeuden ja leveyden välinen suhde on siis 60.

Renkaan tyyppi – R

Rengastyyppi, R, kertoo, että rengas on hyvin tavanomaista vyörengastyyppiä. Lähes kaikki nykyaikaiset henkilöauton renkaat ovat samaa R-tyyppiä, mutta esimerkiksi traktoreiden ja muiden työkoneiden renkaissa voi törmätä myös muihin rengastyyppeihin.

Renkaan vannekoko – 16

Vannekoko kertoo, minkä kokoiset vanteet renkaisiin sopii. Vannekoko ilmoitetaan suoraan tuumina, joten 16-vannekokomerkinnän omaavin renkaisiin sopii 16-tuumaiset vanteet. Tirendosta voit ostaa renkaat ja vanteet myös kätevinä paketteina, jolloin hoidamme puolestasi vertailun ja varmistamme itse, että vanteet ja renkaat sopivat yhteen.


Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK