Asiakastuki (Ma–Pe: 7–22):
+35 89 424 51 605

Öljytarjouksemme

Haku tuotti 3 tuloksen/tulosta

Lajittele: 

High Performer

Lisää kokoja: 25 Kilogramma Ämpäri, 50 Kilogramma Ämpäri

Ilmainen toimitus

saatavilla

400 Gramma Patruuna  vain 6,58 €

16,45 €   litraa kohti

15 Kilogramma Ämpäri  vain 103,99 €

6,93 €  litraa kohti

Castrol

Ilmainen toimitus

rajallisesti varastossa

400 Gramma Putki  vain 21,26 €

53,15 €   litraa kohti

High Performer

Ilmainen toimitus

saatavilla

25 Kilogramma Säilytysastia  vain 138,23 €

5,53 €   litraa kohti

Sivu 1 alkaen 1

Rasvat

Laadukkaat rasvat kaikkiin käyttötarkoituksiin

Kestävät ja laadukkaat rasvat myös vaativiin kohteisiin löydät edulliseen hintaan verkkokauppamme laajasta valikoimasta. Rasva on voitelussa käytettävä aine, joka on olomuodoltaan joko puolinestemäinen tai puolikiinteä. Sitä käytetään eri kohteiden voitelussa. Rasvan valmistuksessa käytetään yleensä kahta eri osaa. Toinen näistä on itse voitelussa käytettävä öljy. Siihen lisätään seoksen sakeuttamiseen käytettävä sakeutusaine. Sakeutusaineena toimii useimmissa tapauksissa jokin saippuan esteri. Rasvoilla on muutamia luonteenomaisia ominaisuuksia. Rasva on useimmiten aluksi korkean viskositeetin omaava voiteluaine. Sen viskositeetti kuitenkin pienenee sen jälkeen, kun rasva on asennettu sen käyttökohteeseen. Tämän muuttuvan viskositeetin ansiosta rasva pystyy voitelemaan eri kohteita tehokkaasti. Kun rasvaan kohdistuu voima, sen viskositeetti palaa yleensä siihen viskositeettiin, joka rasvassa käytetyllä öljyllä oli alun perin. Rasvan lisäksi myös muita puolikiinteitä voiteluaineita saatetaan kutsua nimellä rasva. Ne eivät kuitenkaan omaa rasvalle ominaista ominaisuutta, jossa rasva ohenee. Esimerkkinä mainittakoon vaikka vaseliini, jota käytetään voiteluaineena useissa kohteissa, ei täytä rasvan ominaisuuksia. Rasvoja käytetään sellaisissa kohteissa, joissa voiteluaine päästään lisäämään ainoastaan tietyin väliajoin, ja silloin kun voiteluun ei voida käyttää öljyä esimerkiksi siksi että se valuisi pois. Rasvaa voidaan käyttää sen lisäksi myös suojaamaan metallisia osia veden ja hapen haitallisilta vaikutuksilta. Vesi ja happi aiheuttavat metallisille osille korroosiota ja hapettumista.

Rasvat valmistetaan kahdesta ainesosasta

Rasvat valmistetaan aina kahdesta ainesosasta. Rasvan pääainesosa on öljy, joka toimii voiteluaineena rasvassa. Sen lisäksi rasvaan lisätään myös yleensä saippuan esteriä, joka saostaa rasvan ja muuttaa sen puolikiinteäksi tai puolinestemäiseksi. Yleisesti käytettyjä saostusaineita ovat litium, alumiini, savi, polyurea, kalsium ja natrium. Joskus rasvaan lisätään myös kolmas ainesosa, jonka avulla saadaan aikaan rasvan nopeampi viskositeetin aleneminen. Kun rasva joutuu rasituksen alaiseksi, pienenee sen viskositeetti lähelle alkuperäisen öljyn viskositeettiä. Yleensä rasvoihin lisätään näiden ainesosien lisäksi myös erilaisia lisäaineita, joiden avulla rasvalle saadaan aikaan halutut ominaisuudet. Lisäaineiden avulla yleensä lisätään rasvan haluttuja ominaisuuksia ja lisätään muita ominaisuuksia. Yleisimpiä lisäaineilla rasvaan lisättyjä ominaisuuksia ovat ruostumisen ha hapettumisen estäminen, paineen keston lisääminen sekä kemiallisen hajoamisen estäminen. Rasvaan voidaan lisätä myös lisäaineita, joiden avulla kitkaa voidaan pienentää entisestään.

Rasvat soveltuvat useaan käyttökohteisiin

Rasvat soveltuvat niiden ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta hyvin useisiin erilaisiin voitelukohteisiin. Rasvoja käytetään usein erilaisten raskaiden koneiden akselistojen voiteluun ja myös kuulalaakereihin. Rasva sopii erinomaisesti sellaisiin käyttötarkoituksiin, joissa se voi pysyä kontaktissa voideltavan kohteen kanssa, ilman että se valuu pois painovoiman vaikutuksesta. Sen pääasiallinen vaatimus on se, että rasva säilyttää voiteluominaisuudet sen jälkeen, kun rasvaan on lisätty voimaa. Öljyä ja rasvoja ei voi korvata toisella. Rasvaa käytetään silloin, kun öljyn käyttö ei jostain syystä onnistu. Rasvaa voidaan käyttää esimerkiksi sellaisissa koneissa, joita käytetään vain harvoin tai säilytetään pitkiä aikoja. Sen lisäksi rasva soveltuu hyvin kohteisiin, joissa öljyä ei voi vaihtaa uuteen helposti. Hyvälaatuinen rasva pysyy paikallaan tehokkaasti ja pystyy voitelemaan kohteen ilman ongelmia. Rasva sopii hyvin myös vaativiin voitelukohteisiin, joissa paine tai lämpötila nousee korkeaksi. Rasva kestää myös kovia voimia hyvin. Näiden lisäksi rasva toimii hyvin kuluneiden osien voitelussa, sillä rasvasta muodostuu paksumpi voiteleva kalvo kuin öljystä. Tirendo.fi nettikaupan laajasta valikoimasta löydät moottoriöljyt ja rasvat kaikilta maailman johtavilta öljyjen ja rasvojen valmistajilta. Edullisten hintojemme ansiosta pystyt säästämään paljon rahaa. Kun tilaat samalla kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet meidän edullisesta valikoimastamme, pystyt säästämään rahan lisäksi myös paljon aikaa sekä vaivaa.


x
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK
Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK