Oljyt

Meiltä löydät öljyt kaikkiin ajoneuvoihin

Öljyt löydät netistä Tirendo.fi kaupan laajasta valikoimasta. Uuden öljyn valitseminen ajoneuvoon saattaa olla erittäin haastava tehtävä. Tämä johtuu siitä, että öljyjä on tarjolla hurja määrä erilaisia eri ominaisuuksilla varustettuja. Löytyy mineraalipohjaisia öljyjä, täyssynteettisiä öljyjä, öljyjä eri viskositeeteillä ja erilaisiin moottoreihin suunnattuna ja erikseen vielä esimerkiksi turboahdettuihin autoihin. Kuinka siis oikean öljyn valinta onnistuu? Tässä artikkelissa pyrimme antamaan sinulle ohjeet oikean öljyn valitsemiseksi. Aivan ensiksi kannattaa tutustua autosi tai moottoripyöräsi ohje- tai huoltokirjaan. Sieltä löydät tärkeää tietoa oikean tyyppisestä öljystä. Öljyllä on useita erilaisia ominaisuuksia, joista yksi on viskositeetti. Viskositeetti tarkoittaa virtaamisen vastusta. Se kuvaa siis öljyn paksuutta ja sitä, kuinka notkeasti öljy pystyy virtaamaan. Viskositeetti on öljyn yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, sillä sen perusteella määräytyy esimerkiksi se, kuinka nopeasti öljy kuluu sekä esimerkiksi moottorin polttoaineen kulutus. Tämä johtuu siitä, että mitä paksumpaa öljy on, sitä enemmän se vastustaa moottorin osien liikettä. Viskositeetin kuvaamiseen käytetään yleensä The Society of Automotive Engineersin kehittämää viskositeettiluokitusta. Siinä ilmoitetaan öljylle viskositeetti sekä kylmässä lämpötilassa että moottorin toimintalämpötilassa. Merkintä öljylle voi olla esimerkiksi 10W-40. Tämä tarkoittaa sitä, että kylmässä lämpötilassa öljyn viskositeetti on 10, ja kuumassa lämpötilassa 40. Oikean viskositeettilukeman autosi öljylle löydät auton ohje- tai huoltokirjasta.

Täyssynteettiset ja mineraalipohjaiset öljyt

Toinen öljyn ominaisuus, johon öljyä valitessa törmää on öljyn koostumus. Se voi olla joko mineraalipohjainen, täysin synteettinen tai näiden kahden sekoitus. Perinteiset öljyt ovat mineraalipohjaisia. Tällaisia olivat myös ensimmäiset autokäyttöön kehitetyt öljyt. Vuosien varrella niiden ominaisuudet ovat tietysti parantuneet huomattavasti. Mineraalipohjainen öljy valmistetaan raakaöljystä jalostamalla. Täyssynteettinen öljy taas puolestaan valmistetaan yleensä maaöljystä. Synteettinen öljy on siis juuri voitelutarkoitukseen suunniteltu kemikaalinen tuote. Sen avulla pystytään saavuttamaan useita ominaisuuksia, joita ei ole mahdollista saada aikaan mineraalipohjaisella öljyllä. Synteettinen öljy esimerkiksi kestää korkeampia lämpötiloja. Samalla sen viskositeetti pysyy paremmin vakiona sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa. Lisäksi sen voiteluominaisuudet ovat yleensä huomattavasti paremmat kuin mineraalipohjaisen öljyn. Ainoa haittapuoli synteettisessä öljyssä on sen kallis hinta. Tästä syystä on olemassa myös puolisynteettisiä öljyjä. Niillä pystytään saavuttamaan osa synteettisten öljyjen hyvistä puolista, ja silti ne ovat lähes yhtä edullisia kuin mineraalipohjaiset öljyt. Useimmat modernit autot käyttävät moottoreissaan hyväksi täysin synteettisiä öljyjä niiden ylivertaisten voiteluominaisuuksien takia.

Öljyt kaikkiin ajoneuvoihin

Kun tiedät minkä tyyppinen öljy autoosi sopii, on jäljellä enää ainoastaan öljyn valmistajan valitseminen. Suosittelemme, että valitset öljyn aina tunnetulta öljyjen valmistajalta. Näin voit varmistua siitä, että öljy pystyy täyttämään kaikki sille asetetut kovat vaatimukset ilman ongelmia. Löydät sivuiltamme helpon hakukoneen, jonka avulla oikean öljyn löytäminen on todella helppoa. Sinun tarvitsee syöttää hakuun ainoastaan autosi merkki, malli sekä moottorin tyyppi, niin saat listattuna kaikki öljyt, jotka sopivat autoosi. Voit vaihtoehtoisesti myös etsiä öljyjä niiden luokituksen tai ominaisuuksien mukaan. Hakutuloksista voit helposti vertailla eri valmistajien tarjoamia öljyjä keskenään. Koska moottoriöljyllä on useita moottorin hyvinvoinnin kannalta tärkeitä tehtäviä, kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas öljy. Tunnettuja ja laadukkaita öljyjen valmistajia ovat muun muassa Shell, Liqui Moly, Motul, Valvoline ja Castrol. Laadukkaan öljyn avulla autosi moottori pysyy toimintakunnossa pitkään koko auton eliniän ajan. Öljyn ominaisuudet heikkenevät ajan mittaan, minkä takia öljyt tuleekin vaihtaa uuteen aina tasaisin väliajoin. Kannattaa tarkistaa autosi valmistajan suositus oikealle öljyjen vaihtovälille. Laadukkaat öljyt ja voiteluaineet löydät aina edullisin hinnoin meidän laajasta ja kattavasta valikoimastamme.

Käytämme evästeitä. Tätä sivustua käyttämällä hyväksyt niiden käytön.
OK